Det er mye spennende og gøy du kan oppleve på Askøy. Askoymagasinet.no gir deg oversikten over hva du kan forvente av øya og hva du kan oppleve. Dette er et perfekt sted for en dagsturer om du er i Bergen på ferie eller vil bruke det som et utgangspunkt til reiser i Hordaland. Det er to måter å reise til Askøy fra Bergen: Askøybrua eller ferjen mellom Bergen og Kleppestø.

Askøy er et sted hvor du kan oppleve mye forskjellig. Kolbeinsvarden er et fjell på 231 meter over havet. Dette er en flott tur som egner seg for de som er glad i en ordentlig fjelltur. Om du reiser sammen med familien, så kan dette være en morsom utflukt. En mulig rute til dette fjellet er å ta bussen merket Steinrusten fra Bergen stasjon til Florvåg, og gå noen meter til startpunktet for stien.

Turmuligheter på Askøy

Det er også andre opplevelser du må få med deg på Askøy, spesielt om du liker fugler. Herdla et et flott sted du må besøke når du er på Askøy. Ta med deg en kikkert og rydd plass på mobilen for mange bilder før du reiser til dette fugleparadiset. Da er du klar til å beundre alle fuglene som har tilholdssted på Herdla. Hvor mange fugler greier du å få øye på?

Når du har beundret de vakre fuglene, kan du ta deg en liten gåtur for å beundre naturen. Du kan få mange likes på Instagram om du tar noen naturskjønne bilder her. Etter gåturen kan du ta deg en tur på Herdla museum og lære mer om stedets historie. Visste du at stedet spilte en rolle under andre verdenskrig? Etter en utflukt til Herdla sitter du igjen med mange inntrykk.

Kystaktiviteter på Askøy

Når du har besøkt Kolbeinsvarden og Herdla, passer det godt å prøve enda noe nytt. Ta bussen videre til Kollevågen, som ligger langs kysten av Askøy. Her møter du først en nydelig strand der du kan hvile etter å ha gått lange turer. Et godt råd er å pakke en fristende piknikkurv med god mat og et stort teppe som du kan slappe av på. Da kan du kose deg i flere timer på stranden.

Etter at du har spist opp maten er det tid for en ny aktivitet. Husk å pakke badetøy i sekken! Da kan du ta noen flotte svømmeturer. Langs de flotte svabergene er det også flere stupebrett du kan bruke. Hvis du blir lei av å bade og svømme, kan du også her ta en liten fottur i fantastiske omgivelser. Kanskje det er på tide å ta noen nye bilder?

Shopping på Askøy

Så langt kan det virke som det er bare er mulig å ha flotte naturopplevelser på Askøy, men øya byr også på muligheter for shopping. Askøy Amfi er et kjøpesenter som har mange forskjellige butikker. Det er også gratis Wi-Fi om du trenger det, pluss et lekerom til barna. Kjøpesenteret har et godt utvalg av butikker, fra klesbutikker til smykkebutikker. Det er også et godt utvalg av restauranter om du blir sulten.

Det er også andre ting å oppleve på senteret. Du kan få klippet håret og besøke et solarium. Har du glemt kikkert eller badetøy, så kan du kjøpe dette på sportsbutikken på senteret. Det som er mest unikt med Askøy Amfi er at du kan spille bingo der. Dette er morsomt å gjøre sammen med venner og familie. Det er til og med gøy å spille alene. Kanskje du vinner førstepremien?

Askøys historie

Det er mange flotte ting du kan se og oppleve på Askøy, og det er også et historisk interessant sted. Det er tegn på bebyggelse fra bronsealderen og flere slag har blitt kjempet her gjennom historien. Under andre verdenskrig var Herdla et viktig fort, og det kan du lære mer om på museet som er nevnt over. Det er også flere kjente, nålevende personer som kommer fra Askøy, som for eksempel Dagfinn Lyngbø.

Hva finner du på denne siden?

Det er mye flott å oppleve på Askøy. Derfor vil du på askoymagasinet.no finne mange spennende artikler om steder du bør utforske om du besøker den flotte øya som ligger like utenfor Bergen. Vi guider deg gjennom både Svana, Kleppe, Breidalen, Tveitaskogen, Eidsvika, Kollevågen, Herdla, Valen og Kolbeinsvarden. Dette er en øy med mange spennende muligheter for både store og små. God tur, og husk å ta med kameraet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *