En av de mest spennende tingene du kan oppleve når du er på besøk på Askøy, er alle de forskjellige fotturene du har mulighet til å dra på. Naturopplevelsene er mange, og én av dem er Svana som ligger på 40 meter over Hopsvatnet mellom Ask og Erdal. Turen kan også kombineres med flere av destinasjonene på Askøy, som Båtavikvatnet og Hanevik, for dem som ønsker en lengre tur.

Hvis du har tenkt deg til Svana, må du forberede deg på en tur som krever at du har gode sko og bra turtøy. En god matpakke vil også være nødvendig. Været kan skifte fort på denne turen, og det er ofte mye vind i området langs kysten. Det er flere steder du kan starte turen. Et alternativ er å starte ved Olaviken eller ved lokalene til Ask Dambruk AS.

Mulighet for vakre minner

Turen starter i ganske lett terreng langs vannet, men visse deler av stien kan være våt. Du må regne med at det tar rundt tre timer å komme seg fram og tilbake, avhengig av hvor du starter. Askøy Turlag har også en anbefalt rute som de regner med tar 4 timer i rolig tempo. Da starter du og slutter i Olaviken, og det er mulig å parkere bilen ved Olaviken sykehus.

Skulle du være interessert i å gjennomføre en slik forfriskende tur, kan det være fint å vite at den er helt gratis! Pakk nødvendige midler, da været kan være nokså skiftende på Vestlandet. Respekter forholdene, så garanterer vi en bedre opplevelse for deg og dine reisepartnere. Det er alltid bedre å være litt ekstra forberedt, enn å angre når du er halvveis. Ta gjerne med deg en ekstra jakke i ryggsekken for sikkerhets skyld.

Ta med kamera!

Ta med deg den fantastiske utsikten og de naturskjønne omgivelsene med hjem, ved å ta bilder underveis. Slik kan du forevige minnene fra den vakre turen. Vis fram hva reisen har å by på til dem du kjenner også, og inspirer dem med den store belønningen og følelsen du får av å nå destinasjonen. Svana er en naturperle som trengs å vises fram, og er et fantastisk skue til alle årstider.

Fang synet av det de flerfargede bladene på veien som daler ned fra trærne om høsten, det hvite majestetiske teppet som brer seg over øya om vinteren, de spirende blomstene og fuglene som kommer hjem fra sør om våren, eller den nydelige sommersolen som speiler seg over sjøen. Lek turist i ditt eget land, og se hva du kan finne som du synes er spesielt med nydelige Svana.

Padletur eller tur med andre turgåere

Askøy har blant annet en oversikt over forskjellige ruter for folk som kunne tenke seg å ta turen gjennom den herlig byfjorden i stedet. Drøm deg bort mens du glir over vannet. Kjenn på stillheten og ta inn de vakre omgivelsene. Dette er ruter som er markert med forskjellige vanskelighetsgrader, og som kan passe dem som ikke har så mye erfaring, men også dem som er mer drevne når det kommer til padling.

Askøy Turlag arrangerer også egne turer mot Svana. Du kan finne listen deres over kommende turer på askoy.dnt.no. Her nevner de også vanskelighetsgrad for turen, og om turen er barnevennlig eller best egnet for voksne. Dette er en super mulighet hvis du ikke ønsker å gå tur alene, eller ønsker å bli kjent med andre turinteresserte. Turlaget har full oversikt over ruta, og kommer også med tips om hva om kan være lurt å ha med.

Dra med en venn eller familie

Lag en utfordring med en venn som trenger en pause fra hverdagen, og se hvor fort dere kan komme dere til målet. Gjør turen til en skikkelig treningsøkt for å teste deres grenser, og nyt deretter gleden av å ha nådd toppen sammen. Pakk sekken klar for en hel dag på tur med familien, og ta det i deres tempo. La barna få leke seg og utforske de spennende omgivelsene på veien.

Norsk natur på sitt beste!

Svana er et vakkert sted som er verdt å oppleve for dem som setter pris på norsk natur, og som ønsker å kunne se alt det fantastiske Norge har å by på. Er du først i Askøy er dette en fin destinasjon å ha på lista over ting du ønsker å oppleve, og kan fint kombineres med flere av de magiske turdestinasjonene du kan utforske på Askøy og det fine Vestlandet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *