Hvis du er glad i å oppleve koselig strandliv, museum, naturopplevelser og fisking, er det Herdla du burde dra til. Ikke nok med det, men stedet er også kjent for sitt yrende fugleliv i et eget naturreservat. Du kan også spille golf, gå på vindsurfing og bare kose deg i nydelige omgivelser. Det er lett å bli sjarmert av omgivelsene på denne fantastiske perlen på Askøy rett utenfor Bergen.

Herdla er et sted der du kan oppleve ting året rundt. Selve stedet ligger på nordspissen av Askøy. Dette er også et historisk sted, grunnet områdets kjente kirke. Dette er en kirke med svært religiøs og spennende historie, men du kan også finne beviser for at tyskerne brukte kirken under andre verdenskrig til sin fordel. Det ligger mye historie rundt omkring på Herdla, både i form av en flyplass, et fort og kirken.

Naturreservat for fugler

På Herdla finner du et stort naturreservat på hele 1,3 kvadratkilometer. Dette ble opprettet i 1985. Selve reservatet inneholder sjøområder, våtmark og vill natur. Dette er et område som er velkjent for sitt varierte fugleliv. Herdla er et yndet sted for mange fuglekikkere der du blant annet kan observere en rekke varianter av gjess, ærfugl og spennende trekkfugler. Dette er fugler som er lett å gjenkjenne og som er svært karakteristiske.

Dette naturreservatet på Herdla er ikke bare til for å ta vare på naturen, men også det yrende fuglelivet. Det er de utrolige kvalitetene i naturen som gjør stedet til et av de viktigste stedene for fugleliv i Vest-Norge. Siden det finnes langgrunne strender vil en rekke typer fugl kunne finne seg et område i fjæra. Vær også oppmerksom at det finnes ferdselsforbud i området (bak oppmerkede gjerder) fra april til september hvert år.

Hva finnes av friluftsliv?

Hvis du liker å ligge på stranden, eller å gå på stranden for den saks skyld, kommer du til å like Herdla. Dette er et område som er svært mye brukt på sommerstid. Når du besøker naturreservatet vil du også oppdage en rekke spennende stier som egner seg godt til fotturer. Her er det lett å finne aktiviteter som passer for deg alene, men også for hele familien din.

Hvis du er glad i å bruke vinden til din fordel, kan du også gjøre dette på Herdla. Her kan du prøve deg på det artige fenomenet brettseiling. Dette er et av de mest populære stedene for brettseiling på Vestlandet. Du kan også få tid til å dykke, drive med kajakkpadling eller rett og slett bare bade. Mulighetene for godt og annerledes friluftsliv er mange på naturskjønne og flotte Herdla.

Hvordan kommer jeg meg til Herdla?

Det er lett å komme seg til Herdla. Enten du kjører bil, buss eller båt. Dette er opp til deg. Hvis du vil finne direkte informasjon for adkomst fra der du er, anbefaler vi deg at du sjekker skyss.no (for buss) eller bare et kart om du skal kjøre selv. Hvis du planlegger å reise med bil trengs svært lite planlegging. Når du har kommet til Askøy er det lett å finne fram.

Hvis du ønsker en litt annen opplevelse, kan det å ta båten til Askøy være en spennende opplevelse. Dette kan du gjør med bussbilletten din, eller du kan kjøpe billett på ferjen. Dette gjør opplevelsen litt mer spennende og du får følelsen av at du er på en virkelig reise. Herdla er et sted som er yndet blant turister, så det skal være svært enkelt å finne fram dit.

Golf på Herdla

Det er jo verdt å nevne at du også kan spille golf på Herdla. Dette er en 9-hulls bane i flotte omgivelser. Her kan du besøke klubben når været tilsier det og du er i området, eller du kan melde deg inn i klubben for å virkelig utnytte deg av klubbens aktiviteter. Du kan også lære å spille golf, eller kanskje du skal gå fra å være nybegynner til å bli proff?

Vil du vite mer?

Hvis du har lyst til å vite mer om Herdla, enten det er naturreservatet, kirken eller fortet, finnes det mange gode informasjonskilder på nett. I tillegg kan du kontakte turistkontoret om det er noe spesifikt du lurer på. Herdla er et sted som er lett å finne, lett å like og lett å bruke tid på. Spesielt for deg som er interessert i fugler og brettseiling, er Herdla et perfekt sted å tilbringe tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *