På Askøy finner du Eidsvika, som er et flott turområde for barn og voksne. Her kan barna utforske livet i fjæra, eller lete etter naturens skatter, samtidig som foreldrene nyter synet av bølgene som ruller inn fra Nordsjøen. Dere kan ta med middagen og nyte den i det fri, eller til og med ta med telt for å overnatte og se solen gå ned i vest. Dette gir ro for både barn og voksne.

Askøy ligger kun en kort kjøretur fra Vestlandets hovedstad Bergen, samtidig som øya er fri for bilkø og byens mas. Fra Bergen sentrum er det gode kollektive forbindelser, og bedre skal det bli. Utbyggingen av bybanen til Askøy kutter reisetiden til byen med 10 minutter. Da er veien kort til vakre Eidsvika, som er et flott utgangspunkt for flere fine turer og opplevelser for både voksne og barn.

Naturopplevelser

Eidsvika er en liten vik vest på Askøy. Du kan bruke vika som utgangspunkt for turer, men det er også en fin destinasjon i seg selv. Her kan du slappe av og nyte synet av Hjeltefjorden. Du og familien din kan også bruke dagen på å utforske fjæra. Det er spesielt gøy for barna å gå på oppdagelsesferd her. Det er en morsom måte å lære mer om livet i fjæra.

Det venter også andre fine opplevelser her. Du kan bruke Eidsvika som utgangspunkt for en hyggelig tur til Storetjørna. Dette er en tur som egner seg spesielt godt for familier siden stien er bred og det er flott natur på alle kanter. Det er en relativt kort tur på 2 km, så barna kan fint gå den også. Storetjørna er et fint sted å ta en liten pause før dere går tilbake.

Andre turmuligheter

Det er også andre turmuligheter om du vil utforske området i nærheten. På turen til Storetjørna kan du også velge å utforske Mossaskogen. Det går en liten sti fra Storetjørna gjennom denne skogen. Her kan du lære barna å lese kart og bruke kompass. Fordelen med å lære det der er at området er oversiktlig og lite, så det er ikke noen fare for at dere skal gå dere bort.

Om barna er litt større, kan dere gå litt lenger. Da kan dere bruke Marikoven som utgangspunkt. Fra Marikoven kan dere gå til Hjelteskjæret, som er et fint sted å ta en ny pause. Her kan dere ta frem bøttene dere brukte i fjæra i Eidsvika. Finner dere noe nytt? Det er en flott mulighet for barna å lære enda mer om livet i fjæra. Hjelteskjæret har også en fantastisk utsikt til fjorden.

Klatreturer

Så langt har du fått informasjon om turer i fjæra og i skogen. Det er også andre ting du kan oppleve her. Visste du at du også kan besøke Straumberget? Den turen starter ved broen i Marikoven. Så går du gjennom et boligfelt før du kommer til Straumberget. Dette er en flott rasteplass for hele familien. Reiser du sammen med vennegjengen, kan du også ta en liten og morsom klatretur her i en klatrevegg.

Denne klatreveggen egner seg godt for de som er glade i å klatre. Straumberget har en klatrevegg alle kan bruke. Den ligger i flotte omgivelser og er boltet av Bergen klatreklubb. Veggen tørker også raskt, så du trenger ikke bekymre deg for at den skal være våt lenge etter siste regnskur. Husk riktig utstyr og ta med erfarne venner til å sikre at det blir en trygg og morsom opplevelse.

Ny bolig i Eidsvika

Et av de nye flotte boligprosjektene som nå legges ut i kommunen er prosjektet i Eidsvika. Dette prosjektet består av en kombinasjon av tomannsboliger og eneboliger. Alle enhetene skal ha fantastisk sjøutsikt og egen hage, så her skal det være godt å bo. Området skal være bilfritt, og tilhørende hver enhet selges en egen el-sykkel. Etter hvert ønskes det at beboerne her er uavhengig av bil, og vil tilrettelegge for butikk og barnehage i nærområdet.

Nydelige Eidsvika

I denne artikkelen har du fått informasjon om hva du kan oppleve i Eidsvika. Dette er et flott turområde der du kan utforske livet i både fjære og i skog. Området har mange fine opplevelser å by på for hele familien og det er enkelt å komme seg hit fra Bergen. Om du forelsker deg i Eidsvika, så frister det kanskje å flytte hit. Da er det godt å vite at det er mulig. God tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *